dijous, 29 de març del 2007

Darwin Awards

Escoltava la ràdio el diumenge a la nit i reia sol. Els de la tertúlia 4C (La Rosa de los Vientos, Onda Cero) comentaven les històries d'alguns personatges que havien guanyat Darwin Awards, premis que es concedeixen "als qui contribueixen a la millora de l'espècie sortint-ne ells mateixos de forma accidental", tot i que no necessàriament el subjecte hagi de morir, n'hi ha prou amb que quedi discapacitat per a procrear. Segons deien, totes les cròniques tenen testimonis i estan contrastades per diferents fonts que les avalen com a reals, distingint-se de llegendes urbanes, les quals també consten a la pàgina oficial en una llista separada (podeu clicar a l'enllaç que he posat per accedir-hi). Alguns dels premiats varen ser els protagonistes d'històries com aquestes :

La d'un tiu que, segons l'informe forense, es posa el motor d'un jet a reacció al cotxe, s'enlaira amb el cotxe "tunejat", vola uns pocs quilòmetres i acaba encastant-se contra la paret d'una penya, deixant poques restes anatòmiques a conseqüència de la col·lisió (alguns cabells i dents) ... "mira mamá : sin pies, mira mamá : sin manos, mira mamá : sin dientes".

La d'un policia, que li sona el telèfon a la nit, es desperta sobtadament i, confonent-se, en comptes d'agafar l'auricular, pren la pistola que ha deixat a la tauleta i es fot un tiro.

La d'un professor que es recolza sobre una vidriera per demostrar als seus alumnes com de ferm és el vidre i que ben instal·lat, i es precipita al buit des d'una alçada de vàries plantes (ell i vidre).

Imatge : La caricatura de Charles Darwin com un simi va aparèixer al London Sketch Book el 1874.

1 Comentaris:

Anònim ha dit...

Una altres premis curiosos són els Ignobel, que es donen a aquelles investigacions reals, però que per las seva naturalesa resulten còmiques;per exemple la investigació que va deduir que el sanglot marxava introduint un dit al cul, o la investigació matemàtica que calculava quantes fotos s'havien de fer a un grup perquè totes les persones sortissin amb els ulls oberts, o la investigació sobre perquè els ocells picasoques no tenen mal de cap....