dimecres, 28 de maig del 2008

Vers el paper d’empaperar canviant

La tinta electrònica. Jo prefereixo dir-li el paper electrònic, doncs tota la tècnica radica en un film. Aquesta tecnologia pot esdevenir una vertadera revolució. Deixarà de ser ciència-ficció una situació com la que en Tom Cruise protagonitza a Minority Report, quan es serveix uns corn flakes d’una capsa on s’hi veuen uns dibuixos animats pintats sobre el cartró? La informació que trobo a Internet em fa pensar que sí, encara que la imatge més impactant que he pogut trobar il·lustri un invent de la Sony que encara sembla que s’hagi d’acabar d’afinar. De tant en tant anava mirant què hi havia de nou al respecte del paper electrònic per culpa de l’interès suscitat per un amic, i avui per primer cop he trobat una notícia (i la fotografia que publico) amb visos de tenir l’invent ben llest ben aviat, i això que és de fa un any, concretament del 27 de maig de l’any passat.
Com sempre, tot invent nou té el seu què de diabòlic, que l’ús i l’abús li conferiran. En quines aplicacions es pot explotar aquesta tecnologia de l'"animació autònoma sobre superficies de morfologia diversa"? En representar pel·lícules, o -per què no?- qualsevol arxiu electrònic de vídeo que se li connecti a la vestimenta d’un; en utilitzar-la als grans rètols publicitaris; o per a les carrosseries dels cotxes? potser per a fer-ne paper d’empaperar parets? Té tantes potencialitats que realment fa pensar que si no s’hi posa fre pot arribar com a mínim a marejar, per no aventurar indesitjables efectes psicològics conseqüència d’una nova font d’estrès. Resolc, però, que el desenvolupament del giny m’atrau, sempre m’és estimulant saber que la tecnologia va conservant la virtut de sorprendre’ns. A la vegada considero que el paper electrònic serà una d'aquelles revolucions tecnològiques que marquen un abans i un després.

Link a la notícia font: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-457670/Razor-TV-screen-wear-T-shirt.html o bé cliqueu sobre la imatge.

2 Comentaris:

Anònim ha dit...

¿Qué podría ser después del "papel" electrónico?oana

Dani Gironella ha dit...

les holografies animades! (com no)