diumenge, 13 de gener del 2008

This Is England

El petit Shaun és acollit per una colla d’skins dels de la vella escola, dels que en queden pocs, d’aquells skatalítics, fans de la música negra ; una tribu urbana que amb les Martins calçades i les samarretes Fred Perry no anava amb prejudicis polítics de cap mena per la vida. No fins que la situació d’alguns grups va començar a canviar a principis dels anys 80 per culpa de personatges com en Combo de la pel·lícula, que, tenint d’avantmà un substrat d’odi degut a frustracions personals, va començar a veure-hi un caldo de cultiu per a hordes de soldats urbans que combatessin la incipient onada migratòria que ja anava “infestant” la nació, fent servir per a tal propòsit de reclutament pretextos com els suposats privilegis dels nouvinguts en detriment dels dels “nacionals”, i un discurs patriòtic orientat a fer-los bullir la sang.

Aquest és el procés de la penosa transformació a la més majoritària “moguda skin” de l’actualitat, que malauradament a l'Estat Espanyol ha calat fortament ; un procés descrit de forma excel·lent a la crònica social “This Is England”. Una pel.lícula d’aquelles que no deixa fred, magnètica, ... molt bona.

1 Comentaris:

Anònim ha dit...

hola Dani,

Com que té alguns punts de contacte amb la pel·lícula que comentes, et recomano fervorosament la lectura de "Les Benèvoles" de Jonathan Littell (si tens temps i paciència, l'edició catalana són més de 1000 pàgines atapeïdes, sense pràcticament cap punt i a part).
Se n'ha escrit molt últimament als diaris d'aquesta novel·la, i suposo que ja hauràs sentit alguna cosa. Per si no, només dir-te que es narra en primera persona el punt de vista del botxí (un oficial SS) de forma absolutament desmitificadora. No dic més. Llegeix-la!