dissabte, 13 de juny del 2009

Música escandinava

Aprofitant la divulgació de tantes propostes musicals com hi ha a Internet, quan em poso a destriar-ne per anar amenitzant la vida, veig que darrerament els qui s’enduen la palma són els grups escandinaus.

Aquesta setmana, escodrinyant pel last.fm, he recalat en la Ida Maria (plena n’és de gràcia!), de la que li penjo des del Youtube el seu hit “I Like You So Much Better When You’re Naked” a la secció de la Cançó de la Setmana (que mantindré aquí al bloc fins el 17 de juny). Personalment, trobo genial a aquesta cantant noruega: una artista total, amb aquell punt de supèrbia típic de l’enfant terrible (de la femme fatale!), tot plegat avalat per la qualitat d’un punk portentós excel·lentment executat -de fet, es podria dir que ella ha provocat que em posés a escriure aquest text-. Però, com deia, altres bandes escandinaves m’han causat també molt grates sorpreses: Ugress (Noruega), Husky Rescue (Finlàndia), Lykke Li (Suècia), Minstrel Spirit (Suècia), Rinneradio (Finlàndia), Sugarcubes (Islàndia), The Mary Onettes (Suècia), Pepe Deluxe (Finlàndia), The Raveonettes (Dinamarca), Emiliana Torrini (Islàndia), Junior Senior (Dinamarca), Those Dancing Days (Suècia).

I ara, un axioma grec: “de gustibus non dispuntandum”, per qui trobi que la música referida no va enlloc, inclosos els que es decantin més cap a la que es posa als bars musicals i emissores d’aquesta província que es diu Girona.